Ayana

Geboren in de zomer van 1983 te Ermelo, groeide ik op met gescheiden ouders. Ik leerde al vroeg tekenen en ben hier mee doorgegaan op eigen houtje.

Ik ben moeder van een prachtig zoontje (2015), mijn leven en mijn trots. Ook heb ik veel liefde voor onze hond, Diesel, en fascineren vleermuizen mij.

Mijn creativiteit uit zich op een paar vlakken: tekenen, schilderen, fotografie & fotobewerking, webdesign en bullet journaling.

Depressie e.d.

Al van kinds af aan worstel ik hier mee en heb er ook bijna net zo lang hulp bij. Creatief bezig zijn biedt voor mij afleiding en een uitlaatklep. Daar naast kreeg ik ook het labeltje Schizotypische Persoonlijkheidsstoornis, wat voor mij betekend dat ik mij nooit ergens bij voel horen, mij steeds afvraag wat het doel en nut van alles is, ik ben achterdochtig en zo zijn er wel meer dingen maar daar laat ik mij nu niet verder over uit.

Foto's & kiekjes

Hobby's

Tekenen/Schilderen - Van kleins af aan al. Het begon met fietsjes tekenen, wat ik van mijn vader leerde. Na de typische kindertekeningen ben ik zelf gaan oefenen, dingen proberen en heb ik het mezelf aangeleerd.

Photoshop - In 1999 hadden wij onze eerste computer aangeschaft, een roze iMac (al zegt mijn vader 'aardbei rood', het was toch echt roze!) en Photoshop stond er op. Het begon met simpele edits zoals contrast wijzigen e.d. maar al gauw was ik bezig met achtergronden handmatig vervangen en ander priegel-werk.

Webdesign - Dit begon ook rond het jaar 2000, in een WYSIWYG-editor maar al snel begon ik zelf te coderen en CSS & HTML te leren en een beetje PHP hier en daar. Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in Bootstrap. Ik leer door op internet te zoeken naar wat ik nodig heb, ik heb geen speciale boeken want alles is online te vinden.